Hung

Binnen Guan Haarlem wordt ook de Hung stijl getraind. Er zijn verschillende stambomen/lijnen binnen het Hung systeem. De stamboomlijn die wij in Haarlem handhaven is die van de Tang Fong Family.

Tang Fong (ook wel Kam Tung) is geboren in 1877 in Sam Soy Zuid China. Op jonge leeftijd komt hij in aanraking met Kung Fu. Hij leert tijdens zijn leven verschillende systemen en wordt leerling van Wong Fei Hung en daardoor ook klasgenoot van Lam Sai Wing. Beide gaan hun eigen weg en de lijn van Lam Sai Wing wordt dan Lam Sai Wing Hung Gar lijn genoemd. De Lijn van Tang Fung wordt het Hung Kuen of wel Ta Hung Men genoemd. Via Leung Hon Kwon en Chan Liu Hui komt het bij Sifu R. Scharff. Chan Liu Hui kennen we ook als Gustaaf. Sifu Scharff leert Si Kune Chan in 1978 kennen waar hij de beginselen van het Hung Men krijgt te leren. De kennis van het Hung Men systeem is ook door geven, zodat ik deze zo goed mogelijk kan overbrengen in Guan Haarlem.

De Hung Men stijl is gebaseerd op de Tijgerstijl. De standen zijn laag en binnen de stijl is een assortiment aan traditionele technieken, die zo goed mogelijk gehandhaafd blijven zodat de cultuur niet verloren gaat. Omdat de Hung stijl een gecompliceerde stijl is, wordt deze pas doorgegeven als de leerling een geruim aantal jaren traint.