Sao Lim

De Sao Lim stijl die binnen Haarlem getraind wordt, is het Sao Lin Hood Gar Pai. Lohan Vuist van de Zuid Shaolin Stijl bestaat uit de Lohan en de Shaolin stijl.  Deze hebben ieder hun eigen waarde.

De Stijl is via Su Kong S.B.Lee (Master Lee) doorgegeven aan R. Scharff, bij wie ik nog steeds train.

De oprichter van deze stijl is Shi Gao Can (Sek Koh Sam), die ongeveer in de periode van 1886 tot 1960 heeft geleefd. Na enkele technieken getraind te hebben brengt hij een deel van zijn leven door in Mei Feng Temple in het dorp Putian. Jaren later begint hij met reizen en komt tenslotte in de Zuid Shaolin Tempel bij Hui Jing waar hij de Shaolin stijl gaat beheersen. P’ng Chye Khim, een leerling van Sek Koh Sam stichtte een Tempel in Penang, genaamd Penang Saolim Athletic Association onderleiding van P’ng Chye Khim, Chief Instructor. P’nghye Khim heeft ons verlaten in 2011.

Master Lee begint zijn trainingen in de Temple als een kleine kleuter van 3 jaar. Tot op heden wordt deze stijl nog onderwezen door Master Lee in Rotterdam, waar ook R. Scharff nog steeds traint. De Shaolin stijl wordt ook binnen de school in Haarlem zo onderricht, dat er ook aandacht wordt gegeven aan enkele theorie aspecten, zodat de cultuur niet verloren gaat