Kempo / Kun T’ou

De wortels van de Shaolin Kempo liggen in het Kun Tou. Wij maken verschil tussen Kempo en Kun Tou. Kempo Komt voort uit Kun Tou. Kun Tou heet dan ook Macan, Tijger, uitgesproken als Matjang.

De Kun Tou stijl uit het huis van Faulhaber heeft zijn wortels in Indonesië. Carel Faulhaber, geboren op 2 november 1923, is de grondlegger van deze stijl.  Hij was tevens KNIL soldaat en kwam zodoende op diverse kampongs. In die tijd heeft hij diverse technieken uitgeprobeerd, zoals de patjoet en de zweepslag, welke weer  zijn terug te vinden in de huidige trainingen.

In Indonesië staat hij bekend als Kampong vechter.

In 1954 komt Carel Faulhaber naar Nederland met zijn vrouw en zijn vier zonen. Hier begint hij een school en geeft les. Zijn oudste zoon Rob Faulhaber, samen met R. Kudding, C. Bax, Th. Verschuur en L. van Buren vormen de Ring van Vijf. Hiermee is een commissie binnen de school vastgelegd.

Mijn Sifu, leraar,  is René Scharff, die de stijl via C. Bax heeft meegekregen, geeft nog steeds les in Waddinxveen. In 1990 mocht ook ik kennis maken met deze stijl en tot op heden ben ik nog steeds actief in Waddinxveen, terwijl ik daarnaast in Haarlem een eigen school heb waar ik les geef.